Inloggen Kosmos

Kosmos

Digitale veilingklok Veiling Zaltbommel rond februari 2023 operationeel

Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. is volop bezig met de voorbereidingen van het introduceren van de digitale klok. Via dit systeem kan de veiling de in de toekomst werken aan een ruimere verkoop van groenten en fruit via een digitaal portaal. Het nieuwe kloksysteem zal rond februari van 2023 operationeel zijn.

Volgens directeur Gerard van den Anker zal Veiling Zaltbommel blijven veilen op kavel. “Iedere teler heeft zijn nummer en producten met een passende prijs voor zijn onderscheidend product. We merken in onze communicatie dat er interesse uit Nederland, België en Duitsland is voor de digitale klok van Veiling Zaltbommel, zowel vanuit telers-, maar ook koperzijde. Ondertussen zijn we druk bezig om de kopers en telers in te schrijven die geïnteresseerd zijn in dit veilproces. Opvallend is dat er ook brede belangstelling vanuit de markt is om ook “voorverkopen” digitaal in de markt te zetten, bijvoorbeeld voor o.a. Conference. Het feit dat andere marktpartijen juist stoppen met de veilingklok geeft Veiling Zaltbommel een extra boost, ook deze klokkopers en kloktelers van elders vinden bij ons onderdak en zijn van harte welkom.” 

De investering van de digitale klok moet de positie van Veiling Zaltbommel en haar telers versterken in de markt, marktinformatie en prijstransparantie zijn immers van onschatbare waarde. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het digitale proces te realiseren. Het voor de kopers zo aangenaam mogelijk maken om digitaal te gaan is topprioriteit voor de veiling. Het op afstand kunnen kopen op de klok geeft een enorme verbreding van onze klantenkring, dit in combinatie met onze strategische ligging aan de A2 waar veel transportlijnen elkaar kruisen.

“We zien in de markt dat er veel vraag is naar kwalitatief hoogstaand vers en gezond product. Net als de rechtstreekse verkopen heeft ook de toegevoegde waarde van een goed functionerende veilingklok zich dit voorjaar wederom bewezen en zien wij een volumegroei. Prijstransparantie en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. De lijnen met onze telers en afnemers zijn kort, wat gewaardeerd wordt. We verwachten dat dit met de komst van een digitale klok verder uitgebouwd zal gaan worden,” besluit Van den Anker.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!