Inloggen

Kwanza-seizoen 2022 van start!

Sebrechts groente en fruit koopt eerste Kwanza’s op Veiling Zaltbommel. Het eerste kistje Kwanza frambozen is op woensdag 16 maart 2022 bij Coöperatieve Veiling Zaltbommel verkocht voor € 1.320,-.

Opbrengst
Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts bvba, van de groothandelsmarkt uit Antwerpen, deze kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Hedel, de eerste doos Kwanza frambozen voor een primeurprijs van € 110,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel verdubbeld tot een bedrag van € 2.640,- en gaat zoals ieder jaar naar een goed doel.

De eerste Kwanza frambozen komen uit de kas van Simons Zachtfruitkwekerij. Met trots presenteert René Simons het eerste kistje in de afmijnzaal. De start van het seizoen is twee weken later dan vorig jaar. René geeft aan dat dit voornamelijk te maken heeft met besparing op het gebruik van energie. “We hebben het gewas minder belicht en op deze manier geprobeerd de kosten te minimaliseren” legt René uit. De teler heeft weer zin in het nieuwe seizoen en ziet de verwachtingen voor het nieuwe frambozenseizoen positief tegemoet. De scheuten van de planten zijn goed gezet en mede daarom kan de consument weer een smaakvolle, verse Hollandse Kwanza framboos verwachten!

Goed doel
De opbrengst wordt door teler René Simons geschonken aan de Protestantse Gemeente Zaltbommel, die een inzamelingsactie organiseert met alle kerken in Zaltbommel. Gezamenlijk zetten zij zich in voor Oekraïne. Zoals iedereen weet, is er in Oekraïne een verwoestende oorlog aan de gang. De humanitaire crisis die op dit moment ontstaat is van een ongekende omvang. Er is behoefte aan alledaagse producten. Met een cheque ter waarde van €2.640,- hopen we de inzamelingsactie te steunen!

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!