Opbrengst eerste Kwanza naar goed doel Joey’s Rolstoelbus

11-03-2021

Het eerste kistje Kwanza frambozen is op woensdag 3 maart 2021 op de Coöperatieve Veiling Zaltbommel van de hand gegaan voor €1.212,- . Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts. Deze kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, de eerste doos Kwanza-frambozen voor een primeurprijs van €101,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel verdubbelt tot een bedrag van €2.424,-.

Fruithandel Sebrechts

Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts. Deze kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, de eerste doos Kwanza-frambozen voor een primeurprijs van €101,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel verdubbelt tot een bedrag van €2.424,-.

“Daar de verkoop samenviel met onze eigen verkoop in Antwerpen, waren we niet aanwezig op Zaltbommel en zijn Hans en Jeroen de doos persoonlijk komen brengen bij ons. We werken al jaren samen met Veiling Zaltbommel voor het zachtfruit”, vertelt Ellen Sebrechts van Fruithandel Sebrechts. 

“De Kwanza-frambozen al heel mooi en superlekker trouwens, midden volgende week verwachten ze weer te oogsten en kunnen we starten met de verkoop van de Kwanza-frambozen. Vorig jaar was dit een topseizoen met zeer constante kwaliteit. Met de Kwanza-frambozen en de zachtfruitverkoop die volgt, is de lente alvast in zicht en daar kijken we naar uit”, besluit Ellen.

Frambozenseizoen 2021 van start

De eerste Kwanza-frambozen komen van zachtfruitkwekerij Simons. Het Kwanza-seizoen is gestart en zal zeker doorlopen tot eind 2021.

Het frambozenseizoen is hiermee gestart vanuit de kas en zal geleidelijk overlopen naar de buitenteelten gedurende de zomermaanden. Naast de frambozen heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. “Als veiling zijn wij een open marktplaats, welke zich kenmerkt door korte lijnen en persoonlijk contact, waar zowel kopers als telers zich erg welkom voelen”, aldus Veiling Zaltbommel.

Goed doel

“Gezond zijn in deze bijzondere tijden is voor iedereen belangrijk en de veiling, kopers en haar telers willen daar graag een bijdrage aan leveren. Er is zorgvuldig gekeken naar een goed doel, mensen die het moeilijk hebben in deze tijd. Hun willen we een zetje in de rug te geven, dit jaar hebben wij gekozen voor Joey. Dit is een vrolijke en lieve knul van 17 jaar. Hij heeft Cereberale Parese (geen controle over zijn spieren) waardoor hij volledig rolstoelafhankelijk is. Ondanks zijn beperking is hij altijd erg positief, begrijpt heel veel maar kan lichamelijk niets zelfstandig. Hij onderneemt graag van alles en met z’n familie en proberen ze het leven zo leuk mogelijk te maken”, legt de veiling uit. 

“Daar hebben ze een rolstoelbus voor nodig. Niet alleen voor leuke uitstapjes maar ook voor alle ziekenhuisbezoeken die iedere week nodig zijn. De huidige bus die ze hebben is al ruim 16 jaar oud en deze is te klein nu Joey zo’n grote puber is geworden. Een nieuwe bus is een kostbare aangelegenheid en bijna niet te doen voor de familie. Daarom hebben de begeleiders van Joey een actie opgezet, om geld in te zamelen om mee te helpen een nieuwe bus te realiseren. De Veiling Zaltbommel en zachtfruitkweker Simons  verdubbelen het totaal bedrag naar € 2.424,- en zal geschonken worden aan Joey om zijn nieuwe bus werkelijkheid te laten worden”, besluit Veiling Zaltbommel. 


Terug naar overzicht