Inloggen

Opbrengst eerste Kwanza naar goed doel Joey’s Rolstoelbus

Het eerste kistje Kwanza frambozen is op woensdag 3 maart 2021 op de Coöperatieve Veiling Zaltbommel van de hand gegaan voor €1.212,- . Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts. Deze kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, de eerste doos Kwanza-frambozen voor een primeurprijs van €101,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel verdubbelt tot een bedrag van €2.424,-.

Fruithandel Sebrechts

Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts. Deze kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, de eerste doos Kwanza-frambozen voor een primeurprijs van €101,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel verdubbelt tot een bedrag van €2.424,-.

“Daar de verkoop samenviel met onze eigen verkoop in Antwerpen, waren we niet aanwezig op Zaltbommel en zijn Hans en Jeroen de doos persoonlijk komen brengen bij ons. We werken al jaren samen met Veiling Zaltbommel voor het zachtfruit”, vertelt Ellen Sebrechts van Fruithandel Sebrechts. 

“De Kwanza-frambozen al heel mooi en superlekker trouwens, midden volgende week verwachten ze weer te oogsten en kunnen we starten met de verkoop van de Kwanza-frambozen. Vorig jaar was dit een topseizoen met zeer constante kwaliteit. Met de Kwanza-frambozen en de zachtfruitverkoop die volgt, is de lente alvast in zicht en daar kijken we naar uit”, besluit Ellen.

Frambozenseizoen 2021 van start

De eerste Kwanza-frambozen komen van zachtfruitkwekerij Simons. Het Kwanza-seizoen is gestart en zal zeker doorlopen tot eind 2021.

Het frambozenseizoen is hiermee gestart vanuit de kas en zal geleidelijk overlopen naar de buitenteelten gedurende de zomermaanden. Naast de frambozen heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. “Als veiling zijn wij een open marktplaats, welke zich kenmerkt door korte lijnen en persoonlijk contact, waar zowel kopers als telers zich erg welkom voelen”, aldus Veiling Zaltbommel.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!