Inloggen

Veiling Zaltbommel introduceert digitale klok in 2023

Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. is volop bezig met de voorbereidingen van het introduceren van de digitale klok. Via dit systeem kun de veiling in toekomst werken aan een ruimere verkoop van groente en fruit via een digitaal portaal. Het nieuwe kloksysteem zal het eerste kwartaal van 2023 operationeel zijn.

Volgens directeur Gerard van de Anker zal Veiling Zaltbommel blijven veilen op kavel. “Iedere teler heeft zijn nummer en producten met een passende prijs voor zijn onderscheidend product. Op dit moment voeren wij volop gesprekken met nieuwe kopers en telers om een jaarrond ruim volume en koopkracht op de klok te krijgen. We merken in onze communicatie dat er interesse uit Nederland, België en Duitsland is voor de digitale klok van Veiling Zaltbommel, zowel vanuit telers-, maar ook koperzijde.”

De investering van de digitale klok moet de positie van Veiling Zaltbommel en haar telers versterken in de markt. “Afgelopen jaar hebben wij diverse vragen gekregen of de mogelijkheid bestaat om op afstand te kopen. Deze kopers gaan in 2023 toetreden tot de digitale Veiling klok. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het digitale proces te realiseren. Wij verwachten dat we in het eerste kwartaal 2023 live kunnen gaan met de digitale klok.”

““We zien in de markt dat er veel vraag is naar kwalitatief hoogstaand vers en gezond product” Net als de rechtstreekse verkopen heeft ook de toegevoegde waarde van een goed functionerende veilingklok zich dit voorjaar wederom bewezen en zien wij een stijging van 8% in product. Prijs transparantie en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. De Lijnen met onze telers en afnemers zijn kort, wat gewaardeerd wordt. We verwachten dat dit met de komst van een digitale klok verder uitgebouwd zal gaan worden,” aldus Van den Anker.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!