Een heerlijk gerecht voor een zondagsontbijt: De Dutch baby pannenkoek met aardbeien, de pannenkoekenvariant die net wat anders is dan anders, maar lekker zacht en luchtig is. Ook handig: deze pannenkoek hoeft niet omgedraaid te worden!
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Mix met de mixer de bloem met de melk, eieren, snufje zout, maple syrup, en kaneel tot een mooi luchtig beslag. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd grote aardbeien in tweeën of vieren. Meng de aardbeien door het beslag.
Verwarm een ovenvaste koekenpan op het fornuis en giet hier een beetje olijfolie in. Giet het beslag in de pan en plaats de pan in de oven. Bak de dutch baby in 20 tot 25 minuten gaar en fluffy. Serveer de pancake met extra aardbeien en een beetje poedersuiker.
Ingrediënten 2 personen
- 100 g bloem
- 125 ml melk
- 2 eieren
- 2 el maple syrup (of honing)
- Snuf zout
- Kaneel naar smaak
- 150 g Suprimo aardbeien plus meer voor straks er boven op
- Poedersuiker
- Olie om in te bakken