Inloggen Kosmos

Kosmos

Diensten

Veiling Zaltbommel

Bij Veiling Zaltbommel staat persoonlijke benadering voorop. Dat is hetgeen wat we ook terugzien in de markt. Telers kiezen voor ons vanwege de korte lijnen, keuze en waardering voor kwaliteit. Wij kijken kritisch naar het product en zorgen dat zowel telers als afnemers met een goede prijsafspraak de koop rond krijgen.

Verkoop

Ons salesteam heeft als doel om de optimale prijs te behalen voor zowel de teler als de afnemer. Dit doen wij persoonlijk en betrokken, wat inhoudt dat we met meer aspecten rekening houden bij de prijsbepaling. De verkoop van onze producten verloopt via bemiddeling of de klok. De klok, van oudsher een begrip binnen de AGF-branche, bepaalt voor een deel de marktwaarde van een product door het spel van vraag en aanbod. Vanaf de start van onze coöperatie was de klok het begrip waarmee binnen de veiling de producten op de markt kwamen. Gedurende de jaren is hier meer en meer bemiddeling bijgekomen. Onze mensen bemiddelen in dat geval tussen de teler en de afnemer om zo tot de optimale prijs te komen.

Bemiddeling

De bemiddeling zorgt, naast de klokverkoop, ook voor de optimale prijs voor teler en afnemer. Onze salesmensen hebben in dat geval een 1 op 1 contact met de teler en de afnemer. De persoonlijke connectie met een teler geeft ons zicht op de kwaliteit die geleverd kan worden en de unieke prijs die daar tegenover staat. Wij kennen onder andere de volumes van alle telers, weten wat ze per seizoen kunnen leveren en zoeken daar de geschikte afnemer bij.

De Klok

De klok is het prijsinstrument waarmee de fysieke verkoop van producten op kavel wordt gerealiseerd. De verkoop via kavelverkoop biedt producten aan van één teler waardoor onze afnemers weten wat zij kopen. De producten zijn bij verkoop via de klok op locatie aanwezig en kunnen beoordeeld worden door de mogelijke kopers. Presentatie speelt hier een belangrijke rol, waarin de teler zich kan onderscheiden. De rol van de keurmeester is hier van belang en zorgt dat de juiste klassering toegekend wordt aan het betreffende kavel. De veilmeester zet vervolgens de verkoop van een kavel in.

Toekomstig zal de klok bij Veiling Zaltbommel online plaatsvinden. Momenteel wordt gewerkt aan deze techniek die naar verwachting in de loop van 2024 geïntroduceerd zal worden.

Verpakkingslijn

Om ook na de verkoop de kwaliteit te garanderen en de teler hierin te faciliteren, beschikken wij over een eigen verpakkingslijn. De juiste verpakking beschermt het product tijdens het transport, maar beschikt ook over de perfecte vers uitstraling. Producten kunnen langer veilig bewaard worden waarmee de houdbaarheid van het product verlengd kan worden, bederf verminderd wordt en zodoende voedselverspilling kan voorkomen. Onze verpakkingslijn biedt de mogelijkheid om de producten volledig gereed te maken voor de verkoop. Zo kunnen wij de producten afwegen, dekselen en voorzien van het juiste toplabel. Wij bieden hierin maatwerkoplossingen, van kleine tot grote oplagen, in elke gewenste verpakking.

De eisen van de markt omtrent verpakkingen volgen wij nauwlettend op. Niet alleen in uitstraling, maar ook als het gaat om de keuze in materialen. Gerecycled plastic en duurzaam verkregen karton hebben onze voorkeur om zo tegemoet te komen aan de milieu gerelateerde eisen.

Koeling en bewaring

Wij proberen onze telers daar waar nodig te ontzorgen. Dit gaat van advies tot verpakkingen. Ook het koelen van diverse producten behoort tot de mogelijkheden. Direct van het land gaan de producten de koeling in om zo de markt het gehele jaar te kunnen voorzien in het aanbod. Ons team stelt de gewenste temperatuur in om de producten te bewaren met behoud van kwaliteit en monitort dit op diverse momenten. Zowel het kwetsbare zachtfruit als het hardfruit en de groenten kunnen zo onder gecontroleerde omstandigheden gekoeld worden. Het zonnepanelenpark, ook wel de grootste in de Bommelerwaard, levert jaarlijks een miljoen kilowattuur waar alle koelruimten op kunnen draaien.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!