Inloggen Kosmos

Kosmos

Onze producten

Aanbod

Jaarlijkse verhandelen we ruim 37 miljoen kilo aan groenten en fruit. Versproducten die aandacht vragen én dat bij ons ook krijgen. Ons assortiment is breed en omvat producten die in te delen zijn naar de productgroepen zachtfruit, hardfruit, aardbeien en groenten.

Zachtfruit

Zachtfruit, een verzamelnaam voor de veelal delicate fruitsoorten zoals frambozen, bramen, rode- en blauwe bessen, vormt een belangrijk segment binnen het assortiment van Veiling Zaltbommel. De rijke smaak van zachtfruit maakt deze categorie geliefd onder consumenten. De uitdaging voor Veiling Zaltbommel schuilt in de correcte koeling en bewaring van zachtfruit. Het delicate fruit is gevoelig en om de kwaliteit te bewaken, houden we dit ook nauwlettend in de gaten.

Een groot deel van ons zachtfruit assortiment betreft onze Kwanza framboos. Het eerste kistje hiervan wordt vaak in het vroege voorjaar geveild. Veiling Zaltbommel is een open marktplaats welke zich kenmerkt door korte lijnen en een persoonlijk contact met haar telers.

Hardfruit

Appels en peren laten zich inderdaad niet vergelijken, maar wij kunnen wel van beide stellen dat wij gaan voor alleen de beste kwaliteitsproducten van onze telers. Om kwaliteit te waarborgen bieden we diensten als het gaat om koeling en bewaring.

Een topproduct leveren vergt toewijding, inzet en aandacht. Niet alleen op het land, maar ook daarbuiten. Binnen de verkoop van hardfruit zorgen wij voor de correcte maatsortering van doorgaande rassen zoals Conference, Elstar, Jonagold en Wellant. Veiling Zaltbommel verkoopt haar hardfruit zowel via celverkopen, op het hout, maar ook via de klok.

Aardbeien

Onze trots: de aardbeien. De aardbeien uit de Bommelerwaard en omstreken staan landelijk gezien bekend als de lekkerste van Nederland. De aardbei, ook wel bekend als zomerkoninkje, wordt tegenwoordig het gehele jaar rond geteeld.

De tijd dat de teelt van aardbeien gebonden was aan een specifiek seizoen ligt geruime tijd achter ons. Het hele jaar rond kan de consument nu genieten van de heerlijke Hollandse aardbei. Wij bieden onder meer de rassen Elsanta, Malling Centenary, Sonsation, Sonata en Lambada aan.

Groente

Onze levensstijl wordt steeds bewuster. Dat zien we ook terug in het groenten assortiment. Elke dag wordt er bij Veiling Zaltbommel het beste van het land geveild en verhandeld. Een breed assortiment variërend van prei, paksoi en paprika’s tot sla, komkommers, witlof en meer. Wij kiezen voor telers met de beste producten uit de kas of van het land.

Een diversiteit aan groenten die naar wens bij ons gekoeld, bewaard en verpakt kunnen worden. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit, maar ook de uitstraling richting onze kopers.

Voedselveiligheid

Telers
Voedsel moet gezond zijn, maar des te meer veilig. Voedselveiligheid staat bij Veiling Zaltbommel hoog in het vaandel. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn veel van onze telers GlobalGap-gecertificeerd. Binnen deze certificering worden eisen gesteld aan de voedselveiligheid, maar ook aangaande milieuaspecten en arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn er ook telers gecertificeerd voor Grasp (sociale aspecten medewerkers) en “On the way to Planetproof” (milieu). Mede door deze certificeringen voldoen onze telers aan de gestelde eisen van onze afnemers.

Veiling Zaltbommel
Veiling Zaltbommel waarborgt de voedselveiligheid middels haar BRC-certificering. Daarnaast is Veiling Zaltbommel ook gecertificeerd voor “On the way to Planetproof”. Om zicht te houden op de voedselveiligheid, onderzoeken wij aangeleverde producten zorgvuldig om vast te stellen of deze aan de gestelde wet- en regelgeving voldoen. Middels ons administratieve systeem kan een product getraceerd worden naar zowel teler als afnemer.

Download BRC certificaat
Download Global Gap certificaat
Download QS certificaat

Het Suprimo label

Kwaliteitsproducten worden door ons bekroond met het Suprimo label. Dit kwaliteitslabel is bekend onder onze afnemers dankzij een eigen uitstraling en staat voor betrouwbaarheid en versheid. Onder het Suprimo label zijn wij constant bezig met innovatie, smaak, teelt en duurzaamheid.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!