Inloggen Kosmos

Kosmos

Duurzaamheid

Veiling Zaltbommel blijft innoveren

Als organisatie die continu betrokken is bij een natuurlijk product als groente en fruit, zijn we ons bewust van onze rol en het belang om duurzaam te werken met materialen en de manier waarop we handelen. Duurzaamheid is dan ook verweven in onze organisatie. Ook voor de toekomst streven we naar een uitbreiding op dit vlak.

Duurzaamheid is verweven in onze organisatie.

MVO

Veiling Zaltbommel streeft naar duurzaam gebruik van energie, grondstoffen en materialen. Plastic en papieren verpakkingen worden vervaardigd uit gerecycled materiaal. Daarbij kijken we naar de beste verpakking om zowel presentatie als houdbaarheid te garanderen.

Mede dankzij de band die wij met onze telers onderhouden, is het mogelijk om met hen mee te denken in maatschappelijke en milieutechnische ontwikkelingen. Wij adviseren hen daar waar de behoefte hieraan is en ondersteunen initiatieven die op dit vlak genomen worden. Onze medewerkers waarderen wij. Onze medewerkers waarderen wij en zijn al een ruime tijd bij ons werkzaam.

Energiebewust werken

De afgelopen jaren is geïnvesteerd in de aanleg van een zonne-energiesysteem op een gedeelte van de daken van het veilingcomplex. Het systeem omvat maar liefst 3462 zonnepanelen. Naar verwachting zal dit op jaarbasis 980.000 kWh opleveren. Dit is gelijk aan het gemiddelde stroomverbruik van 350 huishoudens.

Toekomstvisie: coöperatief werken

De uitdagingen die binnen de branche spelen vragen om nieuwe oplossingen. Veiling Zaltbommel ziet mogelijkheden om samenwerkingen toekomstig aan te gaan en onder één dak samen te brengen. Niet alleen voor de organisatie biedt deze ontwikkeling kansen, maar het geeft vorm aan de uitdagingen waar de teler voor komt te staan. Zo kunnen krachten gebundeld worden onder één dak waarbij het gemak voor de teler voorop staat. Denk hierbij aan oplossingen binnen sales, arbeidskrachten en administratieve werkzaamheden.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!