Inloggen Kosmos

Kosmos

Digitale klok

Veiling Zaltbommel introduceert de digitale klok! Digitaal veilen vanaf elk gewenste locatie wordt vanaf 13 maart realiteit. Veiling Zaltbommel slaat hiermee de weg richting de toekomst in en geeft gehoor aan de vraag die er vanuit de markt is om mobieler en duurzamer te ondernemen. Wat dit in praktijk inhoudt? Lees er onderstaand meer over en informeer naar de mogelijkheden om ook deel te nemen of lid te worden!

Toekomstbestendig

Al meer dan 100 jaar anticipeert Veiling Zaltbommel op de ontwikkelingen in de maatschappij en het werkveld waarin we ons begeven. Het feit dat er nu gekozen is voor digitaal veilen, maakt ons toekomstbestendig, maar we houden tegelijkertijd vast aan dat waar we in uitblinken. Zo blijft Veiling Zaltbommel veilen op kavel:
“Iedere teler heeft zijn eigen nummer en producten met een passende prijs voor zijn onderscheidend product. We merken in onze communicatie dat er interesse uit Nederland, België en Duitsland is voor de digitale klok van Veiling Zaltbommel, zowel vanuit telers-, maar ook koperzijde. Ondertussen zijn we druk bezig om de kopers en telers in te schrijven die geïnteresseerd zijn in dit veilproces,” licht directeur Gerard van de Anker toe.

Op elke afstand en locatie kan er deelgenomen worden aan de online veiling. Uiteraard kunnen kopers ook naar de veiling komen en deelnemen in onze (straks geheel vernieuwde) afmijnzaal.

Het aankopen kan volgens Van de Anker ook op afstand gebeuren, op een locatie die past bij de klant. “Tevens bestaat de mogelijkheid om nog aanwezig te zijn op de veiling en te kopen op de vernieuwde digitale klok. Wij investeren ook in een nieuwe look and feel van de afmijnzaal. Deze zal medio mei 2024 gerealiseerd zal zijn.”

De investering in de digitale klok moet de positie van Veiling Zaltbommel en haar telers versterken in de markt, zo schrijft de veiling in een persbericht.

 • 2023

  Een intensieve periode waarin het digitale platform werd ingericht en getest

 • Januari 2024

  Start verbouwing afmijnzaal

 • 13 maart 2024

  Lancering digitale klok

 • mei/juni 2024

  Opening nieuwe veilingzaal

 • 2023

  Een intensieve periode waarin het digitale platform werd ingericht en getest

 • Januari 2024

  Start verbouwing afmijnzaal

 • 13 maart 2024

  Lancering digitale klok

 • mei/juni 2024

  Opening nieuwe veilingzaal

Wat is er nieuw?

Nieuwe ontwikkelingen brengen nieuwe vragen met zich mee. Natuurlijk kunt u ons telefonische bereiken via tel. 0418 579911, maar wellicht vindt u het antwoord al bij onze meest gestelde vragen.

Nog meer vragen over het digitale veilen bij Veiling Zaltbommel, neem dan contact op met een van onze veilmeesters.

Onze meest gestelde vragen:
Hoe kan ik digitaal deelnemen aan de veiling bij Veiling Zaltbommel?

Nadat u zich heeft aangemeld als klokkoper, kunt u met uw eigen pc of laptop op iedere gewenste locatie in de wereld deelnemen aan de digitale veiling.

Hoe werkt het keurproces?

Bij Veiling Zaltbommel worden alle producten aangevoerd onder ons eigen Suprimo label.
Deze noemen wij Suprimo Gold en Suprimo Silver. Suprimo Gold kun je vergelijken met de vroegere klasse 1-1 en Silver met klasse 1.2. Lees er meer over in dit artikel.

Wat zijn de veildagen van Veiling Zaltbommel?

Op maandag, woensdag en vrijdag worden de producten van onze telers geveild. Afhankelijk van het seizoen en het volume, wordt er ook op de tussendagen dinsdag en donderdag geveild. Hierover wordt u ter zijne tijd geïnformeerd.

Wat zijn de veiltijden?
Welke productengroepen zijn er beschikbaar op de digitale klok?

Veiling Zaltbommel kent 4 productgroepen: groenten, hardfruit, zachtfruit en aardbeien.

Welke productkwaliteit hanteert Veiling Zaltbommel?

Onze keurmeesters keuren het product aan de hand van de onze kwaliteitslabels.

TOP: het Suprimo Top kwaliteitskeurmerk wordt gehanteerd bij het neusje van de zalm binnen het zachtfruit.

Suprimo Gold: het Suprimo Gold kwaliteitskeurmerk wordt gehanteerd bij de beste kwaliteit binnen onze productgroepen.

Suprimo Silver: het Suprimo Silver kwaliteitskeurmerk wordt gehanteerd bij het minder kwaliteitssegment binnen het klasse I segment.

Sinds de start van onze digitale klok, zijn wij ervan bewust dat niet iedereen het product meer ziet als men op afstand koopt. Sindsdien worden er cijfers gehanteerd binnen de kwaliteitslabels.

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Wilt u informatie over deelname aan ons digitaal veilingsysteem? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe telers of kopers met dezelfde passie voor vers.

Neem contact op via onderstaand formulier en we nemen persoonlijk contact met u op!

Neem contact op met ons salesteam en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!