Framboos en chocolade, een match made in heaven. Deze brownietaartjes zijn heerlijk, zeker met een bolletje vanilleijs!
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm chocola, boter, suiker en room op laag vuur in een pan met een dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt.
Doe eieren en bloem in een kom en klop grondig. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed is gemengd. Schenk in 4 licht ingevette, met bakpapier beklede ronde springvormpjes (ø10 cm) en leg de frambozen erop.
Bak in 35-40 minuten gaar (test met een prikker).
Verwarm voor de ganache chocola en room op laag vuur in een kleine pan met een dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Dien de brownietaartjes op met de chocoladeganache en leg er wat frambozen op.
Ingrediënten 4 stuks
- 250 g Suprimo frambozen
- 200 g pure chocolade, fijngehakt
- 60 g ongezouten boter
- 90 g bruine basterdsuiker
- 60 ml slagroom
- 3 eieren
- 35 g patentbloem
Chocoladeganache
- 300 g pure chocolade, fijngehakt
- 250 ml slagroom