Inloggen Kosmos

Kosmos

Het Kwanza® seizoen 2023 is weer gestart!

Zachtfruitkwekerij Simons uit Haaren heeft op woensdag 1 maart het eerste kistje Kwanza frambozen aangeboden op de klok. De primeur van het seizoen bij Veiling Zaltbommel.

Opbrengst
Het kistje met de eerste smaakvolle Hollandse Kwanza frambozen is gekocht door Hofs Fruit Company uit Dodewaard. De frambozen werden verkocht voor een primeurprijs van €98,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot een bedrag van €1.500,- en gaat zoals ieder jaar naar een goed doel.

Zachtfruitteler René Simons heeft geprobeerd om zijn teeltstrategie aan te passen door het aantal uren belichting in de kas tot een minimum te beperken. Zo wordt op energie en de kosten daarvan bespaard. “We proberen zo op een duurzame manier een mooi kwaliteitsproduct neer te zetten. Met minder energie kunnen we toch op tijd de klanten voorzien van smaakvolle Hollandse frambozen’’, vertelt René. 

De Hollandse Kwanza framboos is een welkome aanvulling op het moeizame importseizoen. We verwachten dat het glasseizoen naadloos aansluit op het beperkte importaanbod. Dit biedt kansen voor het Hollandse frambozenseizoen.

Het goede doel
De opbrengst wordt door de teler geschonken aan non-profitorganisatie ‘Stichting Yad I’Ami’. De stichting ondersteunt de mensen in Israël (Gazastrook) met bijvoorbeeld gaarkeukens en een meisjeshuis, waar 50 meisjes tussen de 14 en 18 wonen, welke thuis worden mishandeld en/of seksueel misbruikt en door de constante oorlogsdreiging getraumatiseerd zijn. Met een cheque ter waarde van €1.500,00 hopen we de stichting met hun waardevolle werk te steunen!

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!