Inloggen Kosmos

Kosmos

Optimale prijzen voor teler en afnemer

De veilingklok groeit volgens Gerard van den Anker (directeur) aantoonbaar, zowel in kilo’s als in omzet. “Steeds meer partijen weten Veiling Zaltbommel te vinden voor zowel de klok als bemiddeling. Maar je moet natuurlijk balans behouden tussen aanbod en vraag en daarom voeren we heel veel gesprekken met telers én kopers. De echte klokkopers zijn grossiers, groente- en fruitspeciaalzaken en mensen die op de markt staan. Voor retailers kunnen wij van betekenis zijn met onze bemiddelingsdienst. Via een service-provider laden zij dan meestal rechtstreeks bij de teler in.”

En al zijn er de voorbije jaren enkele partijen gestopt met het aanbieden van klokverkoop, Gerard is ervan overtuigd dat deze manier van vermarkten nog veel telers aanspreekt én voordelen biedt. “Er bestaan zeker nog echte “kloktelers” die extra aandacht aan hun product besteden en daarom liever niet in een blok zitten, maar liever op kavel verkopen, dus op telersnummer. Een teler die extra zijn best doet, wordt daar in de klokverkoop ook voor beloond, terwijl in een blok iedereen dezelfde prijs krijgt, ondanks de kwaliteitsverschillen. Ook een koper kan z’n voordeel doen bij kavelverkoop, want die kan dan kiezen van welke teler hij z’n product inslaat.”

Ons salesteam heeft als doel om de optimale prijs te behalen voor zowel de teler als de afnemer. Dit doen wij persoonlijk en betrokken, wat inhoudt dat we met meer aspecten rekening houden bij de prijsbepaling.

Bron: agf.nl

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!