Inloggen Kosmos

Kosmos

Veiling Zaltbommel groeit door!

Veiling Zaltbommel groeit, met de wind in de zeilen, door naar record omzet in 2023!

Veiling Zaltbommel heeft 2023 afgesloten met wederom een sterke autonome groei. De verkoopomzet steeg van 61,7 miljoen euro naar 66,5 miljoen euro; dat betekent een groei van ruim 7% ten opzichte van 2022. Gerard van den Anker: “Telers en kopers weten de weg naar Zaltbommel goed te vinden, en dat ons verhaal klopt wordt bevestigd door een aanhoudende groei op vele fronten”.

In het voorjaar 2023 werd de markt nog geraakt door hoge energieprijzen wat zich resulteerde in een zeer onrustige markt. De bijzondere weersomstandigheden in voor- en najaar hebben daarbij niet geholpen om dit jaar te kunnen profiteren van bijv. volumegroei in de productgroep aardbeien. Prijzen waren soms extreem hoog en op andere momenten stonden deze onder druk. Bij normale weersomstandigheden zou er een groei gerealiseerd zijn van ruim 10%, en dat biedt perspectief voor komend seizoen.

De toegevoegde waarde van een goed functionerende digitale veilingklok heeft zich dit jaar wederom bewezen, met een groei van ruim 16% ten opzichte van 2022. De veilingklok weet voor onze telers een mooie prijs uit de markt te halen, en dat op een transparante wijze. De behoefte aan prijsinformatie is groot blijkt uit tal van verzoeken. Het nieuwe jaar gaat in het teken staan van toevoegen van nieuwe klanten aan onze digitale klok, de verwachting is om met deze groep begin maart live te kunnen gaan. Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag, zijn we op zoek naar telers in verschillende productgroepen die hun product ook willen aanbieden op de klok.

De aanwas van nieuwe telers was dit jaar goed te noemen, veel kwaliteitstelers hebben hun weg gevonden naar Veiling Zaltbommel. Hierdoor is het areaal en assortiment gegroeid, zowel in de breedte als in het volume. De mogelijkheden die SIG&F geven aan onze telers blijken een extra prikkel te zijn voor telers om aan te sluiten. Ook middels de aanwas van nieuwe kopers, uit binnen- en met name buitenland, verwachten we een blijvende structurele groei te kunnen blijven realiseren.

“De maatregelen die we ingezet hebben om kosten te besparen werpen hun vruchten af. We blijven zuinig op de centjes, maar schuwen investeringen niet die ons helpen om in de toekomst te kunnen blijven groeien. We verwachten een mooi positief jaarresultaat te kunnen presenteren, ondanks de fors gestegen kosten”.

“Met deze groei is de basis gelegd voor de komende jaren waarin wij graag voor, en met, onze telers de meerwaarde van Veiling Zaltbommel verder willen uitbouwen. We blijven bouwen aan meerjarige relaties met onze telers, kopers en partners in de markt, en het sluiten van win-win deals staat daarbij voorop. Ondertussen blijven we ons iedere dag inzetten om het beste product, tegen de beste prijs te verkopen, voor onze leden en gastleden. We profileren ons als aantrekkelijke partner voor telers en kopers met een uitstekende dienstverlening. Flexibiliteit en transparantie zijn daarbij sleutelwoorden”.

Voor vragen bel 06-51012063 Gerard van den Anker.

Ook lid worden?

Meer dan 100 leden zijn aangesloten bij Veiling Zaltbommel!